Energianvändning
Nivå: Basnivå
Kravet bidrar till minskade värme- och köldförluster.
Kriterieinformation
- Typ:
- Teknisk specifikation
- Id:
- 10090
- Grupp:
- Storköksutrustning- Serveringsutrustning
- Engelska:
Kriterietext
All serveringsutrustning som har funktion för kyla eller värme ska vara isolerade och termostatstyrda.
AMA-rubrik
Skriv in kravtext under aktuell kod och rubrik i AMA Hus 21:
XCB.5 Inredningsenheter i serveringsutrymmen
XLH VAGNAR FÖR STORKÖK E D
XLH.4 Dispenservagnar
XLH.6 Mattransportvagnar
Förslag till bevis
Leverantören ska på begäran kunna uppvisa något av exempelvis följande:
- Produktinformationsblad eller motsvarande som visar att serveringsutrustningen är isolerad och termostatstyrd.
AMA-rubrik
Skriv in verifikatstext under följande koder och rubriker i AMA Hus 21:
YXH DRIFINSTRUKTIONER FÖR VERKSAMHETSANKNUTNA INREDNINGAR OCH UTRUSTNINGAR
YXM.1 Dokumentation av miljöpåverkan av varor och material i hus
YXN.2 Underlag för miljöbedömning för verksamhetsanknutna inredningar och utrustningar
Förslag till uppföljning
Följ upp att den serveringsutrustning som levererats enligt kontraktet är isolerad samt termostatstyrd. Det kan till exempel göras genom att kontrollera produktinformationsbladet.
Hur kravet ska användas
Kravet omfattar till exempel tallriksdispensrar och serveringsvagnar.
Miljömål
Motiv
Isolerad serveringsutrustning behåller kyla respektive värme på ett mer energieffektivt sätt än oisolerade produkter. Termostatstyrning gör det möjligt att ställa in den temperatur som utrustningen ska bibehålla.
Versionshistorik
Versionsdatumet talar om när hållbarhetskriteriet skapades eller senast uppdaterades. Senast granskad talar om när vi senast kontrollerade att hållbarhetskriteriet fortfarande är aktuellt.
- Aktuellt KravID
- 10090
- Versionsdatum
- 2014-03-27
- Senast granskad
- 2022-03-23